iPad stopgap

What I really want and need is a real laptop like the MacBook Pro 16”. But as I already posted about that didn’t turn out as well as I hoped. So now I have to wait until the next generation of the flagship MacBook Pro before trying to order again.

Meanwhile, my wife got the other MBP 16” and my iPad Pro for making online math lectures, so I was left with nothing, or seen as a positive; an opportunity to buy a new iPad Pro with the Magic Keyboard case. The iPad Pro arrived yesterday and the keyboard just an hour ago.

First impressions (I’m writing this on the new keyboard, by the way) are: it’s an amazingly nice keyboard to type on. It’s sturdy and very stiff. You can lift the whole thing by a corner without any bending. It’s also the exactly right angle for the screen.

I’m writing both in Swedish and in English, and occasionally in Dutch, on my keyboards, so I always order “International English” and then switch keyboards in software. That works just fine on this keyboard, too. I’m still getting used to there not being any escape key or home key (the latter is replaced by a trackpad gesture). The cmd-. combo sometimes works as an escape, but mostly not. Applications clearly weren’t written with keyboards in mind for the iPad.

I’ll probably be back with more impressions later on, but for the moment I’d just like to keep on writing, even if it makes no sense. That’s the kind of satisfying feel this keyboard has.

5 thoughts on “iPad stopgap”

 1. Martin,
  Ik lees met plezier uw verslagen en bewonder buiten uw technische kennis ook uw talenkennis. Na al die jaren terug is je Nederlands beter dan mijn Vlaams. Zoals je ooit zei als ik het aan mijn hart krijg de dokter is in huis ROFL, dobry aan je veel te slimme vrouw 😉
  Johan

 2. Johan,

  Bedankt voor de vriendelijke woorden. Ik spreek nog altijd bijna dagelijks met mijn dochters die nog steeds in Belgie zijn, dus het is geen mirakel dat ik nog een beetje van ken.

  1. Martin,
   Graag (als je wilt) wat info. We waren en wat mij betreft nog altijd vrienden, je dochters waren nog klein in de tijd van toen. Hoe stellen ze het, jij, je vrouw? Moet natuurlijk niet maar ik zou het leuk vinden. Ik had en heb altijd bewondering gehad voor je als hub van Oost-Vlaanderen bij Fidonet, technieker, dokter, en en… en dat is niet veranderd. Was/ben nog wel een beetje jaloers op al je talenten ik wou dat ik er 1/10 van had (meen ik lol) 😉
   Johan

   1. Johan,

    Ze stellen het goed.
    Als ik mensen vertel over FidoNet is het gelijk ik vertel over de middeleeuwen. Maar ik ga wsch toch niet vergeten dat ik eens was 2:291/1906 (hopelijks ben ik nu niet mis…). Ik weet nog dat ik een verschrikkelijk grote file storage had voor de hub, 5 GB! (Ongeveer even veel als mijn kleinste USB stick vandaag…)

    1. Martin,
     Wij hoorden tot de ridders van toen ook , oké een beetje Don Quichot lol. Mijn eerste (e-)mails terwijl niemand wist wat dat was bij normale mensen gingen via Fidonet naar internet en omgekeerd. We werkten mee aan een nieuwe wereld. Laat nu maar eens internet uitvallen 😀
     Toen hadden je kinderen allemaal al internet zelfs dacht ik! Wat later terug in Zweden sprak je vrouw al beter Zweeds dan jij, oké dat leekt me toen al logisch lol 😉
     Johan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *